Vi utvider teamet – møt Nora og Guro!

I august ble Guro Ranum og Nora Ulrikke Andersen en del av teamet. Med sine bakgrunner innen byutvikling skal de begge jobbe med å drive frem prosjekter i SoCentral.

Aug 26, 2024

Hvem er Nora?

Mitt ønske om å jobbe med samfunnsutvikling startet for mange år siden, og henger sammen med mine interesser, erfaringer og hvem jeg er.

Siden jeg var liten har jeg brukt mange timer på brettsport, hovedsakelig snowboard, wakeboard og skateboard. Jeg har reist mye, sett isbreer smelte og følt at jeg vil bidra med noe. Jeg er nå 27 år og bor i Oslo, men vil alltid være bygdejente i hjertet mitt da jeg er fra Bø i Telemark.

Jeg har studert ulike fag innen religion, statsvitenskap, sosiologi og kjønn. I vår fullførte jeg en mastergrad i internasjonale relasjoner ved NMBU.

For noen år siden ble jeg opptatt av urbanisme. Det førte til at jeg har tatt den retningen i studier, skrevet kronikker om byene våre og jobbet med det siden. I fjor var jeg med i et prosjekt kalt Den Skitne Byen i regi av Sweco og Aspelin Ramm. Jeg har også jobbet for blant annet Avfall Norge og Hold Norge Rent, og frilanset innen urbanisme.

Jeg elsker å lære, og er helt avhengig av å ta et skritt utenfor min egen komfortsone. Selv om jeg kan bli livredd av både snowboard, samfunnsdebatten og av å pushe systemet, er det i sånne settinger jeg hører hjemme.

Hvordan har første uka vært?
Veldig fin, gøy og overveldende uke. Det er mye å sette seg inn i, men jeg merker at ting allerede nå begynner å sette seg litt mer. Jeg er også en person som trives med «learning by doing», så jeg gleder meg veldig til å hive meg ut i prosjekter fremover.

Teamet her på SoCentral har også tatt meg veldig godt imot. De skaper et trygt og inkluderende rom der alle løfter hverandre – noe som er en forutsetning for å kunne skape reell endring. I tillegg setter jeg pris på at Guro er ny så vi kan hjelpe hverandre.

Hva er din motivasjon for å være her? Hva håper du å få til?
Min motivasjon er at man kan få til en endring her og nå. Tidligere arbeid innen avfall og arkitektur har vist meg at jeg som statsviter kan jobbe «hands on» – det gjør teamet også her på SoCentral, i en enda mer effektiv form. Det føles bra!

Teamet på kontoret har en helt unik kompetanse, og jeg kan lære masse av dem. Det gleder jeg meg veldig til! Alle har også mye mer erfaringer enn meg da jeg kommer rett fra skolebenken. Så da kan de dra meg ned på jorden om tankene mine blir for svevende.

Jeg vil også helst ha hundre baller i luften samtidig, og sparke i alle retninger. Hver dag vi venter med å jobbe med samfunnsutvikling er en dag for mye. Her jobber vi med det hver dag.

Hvem er Guro?

Jeg er en 32 år gammel trønder som tidlig ville ut og utforske samfunnet utenfor Trondheims kommunegrenser (utrolig nok). Fram til nå har jeg bodd i 6 ulike byer som har gitt meg ulike impulser og erfaringer. Nå bor og lever jeg i fine Oslo, som jeg har blitt så glad i og som jeg er så glad for at jeg kan påvirke utviklingen av gjennom jobben min!

Jeg er utdannet Urban designer med 7 års arbeidserfaring innen byutvikling. Med min bakgrunn har jeg alltid hatt en sterk interesse for hvordan vi kan forme byer og samfunn for mennesker, som ikke bare er funksjonelle, men også inkluderende og livlige. Jeg er opptatt av hvordan det fysiske miljøet kan påvirke hvem vi er og hvordan vi lever.

På fritiden er jeg aktiv og tenker det er viktig å koble av jobben, enten det er et nytt syprosjekt hjemme, å leve bylivet eller å dra på tur på fjellet i min selvbygde campervan. Variasjon gir meg inspirasjon!

Hvordan har første uka vært?
Første uka har bestått av å bli kjent med systemet og folka, selv om jeg allerede er i gang med prosjekter. Som del av onboardingprosessen har vi hatt en-til-en samtaler med alle ansatte for å rekke å bli bedre kjent før den travle hverdagen tar oss – også for å vite hvordan jeg kan bidra i de andres prosjekter. Både hyggelig og nyttig å bli kjent med en gjeng spennende folk i SoCentral!

Hva er din motivasjon for å være her? Hva håper du å få til?
Motivasjonen min generelt er å bidra til å skape byer og samfunn som folk ønsker å leve i. Jeg ble trekt mot SoCentral fordi jeg ønsker å utvide mitt perspektiv og ikke bare bidra til byutvikling, men også til samfunnsutviklingen!

Spesielt ser jeg frem til å bruke min designkompetanse for å forbedre hvordan vi formidler prosjektene våre på en klar og engasjerende måte. Med Nora sine skribentkvaliteter tror jeg vi sammen kan bli et godt tilskudd til gjengen!

Jeg ser frem til å jobbe med og lære av en variert og kunnskapsrik gjeng, og til å bidra med mine ideer og erfaringer for å skape positive endringer i lokalsamfunnene rundt oss.