www.movingmamas.no

Vi beveger næringsliv og innvandrermødre uten utdanning nærmere hverandre

– Da Moving Mamas kom og banket på døren sa vi velkommen med en gang, sier Arild Spandow, CEO Amesto Group. Å åpne lokalene våre for en sosial entreprenør en periode er å vise samfunnsansvar i praksis, og det har vært moro. Jeg vil gjerne utfordre flere til å gjøre det samme.

– I Moving Mamas får jeg mulighet til å vise frem hvem jeg er, og hva jeg kan bidrar med, sier Fatima Ashoor fra Somalia, Mama fra september 2015.
Når flere aktører i arbeidslivet åpner opp dørene på nye måter, så kan integrering og verdiskaping komme igang raskere – og morsommere, mener Kirstine Holst Jansen, gründer og daglig leder i Moving Mamas.

Formål

At flere i samfunnet tenker nytt ift ubrukte ressurser. Ved å bevege næringsliv og Mamas nærmere hverandre kobles enkeltmennesker og miljøer, og vi vil sammen finne flere muligheter.

Løsning

Moving Mamas tilbyr innvandrerkvinner Muligheter, Inntekt og Arbeid (MIA) gjennom jobb og nettverk i arbeidslivet. Og vi tilbyr næringslivet å vise samfunnsansvar i praksis ved å gi oss overskuddsmateriell, åpne dører for salgsbesøk og samlokalisering, samt åpne for jobberfaring for Mamas.

Samfunnsutfordring

Innvandrerkvinner er betydelig overrepresentert på statistikken over arbeidsledige i Norge. Kvinner utenfor arbeidsliv og samfunnsliv blir en integreringsutfordring både for henne og familien.

Målgruppe

Innvandrerkvinner i Norge som vil jobbe.

Bedrifter som vil vise samfunnsansvar i praksis.

Kommuner som vil endre fokus fra deltakere til arbeidstakere.

Effekt

Moving Mamas har fra september 2015 skaffet arbeidsinntekt og arbeidserfaring til 7 innvandrerkvinner, og har samarbeidet med mer enn 30 bedrifter og 4 bydeler i Oslo. Vi har målsetting om at alle Mamas slutter til fordel for nye jobbmuligheter ila max 18 mnd – og vil feire når det skjer.

Hvem inspirerer oss

Bettr Barista Coffee Academy: www.bettrbarista.com

SoCentrals rolle

Inkubator

Hvem leverer løsningen

Moving Mamas AS er en sosial entreprenørskapsbedrift etablert av Kirstine Holst Jansen i 2015.

Det som motiverte meg til å starte Moving Mamas var erkjennelsen av at vi i Norge, som har trukket vinnerloddet og er vant til å ha muligheter til inntekt og arbeid, ikke bare må trekke opp stigen etter oss, men må gi de mulighetene vi selv har også til innvandrerkvinner som står ufrivillig utenfor arbeidslivet.

Bilde_KirstineImprimir